Idrottsakademin

Vi som engagerar oss i LM Engströms idrottsakademi arbetar med många olika idrottsrelaterade aktiviteter under skolårens gång. Vi anordnar möten där akademins ledamöter, medlemmar och klassrepresentanter för fram åsikter om vilka frågor vi vill driva och vad för slags idrotts- och aktivitetsevenemang som kan vara intressanta att anordna under läsåret.

I idrottsakademin ser vi även till att upplysa skolans elever om alla de olika skol-DM och skol-SM man har möjlighet att medverka i. Vi organiserar också skolans medverkan i dessa DM, så som laguttagningar, turneringsanmälansavgifter, match- och samlingstider. LM Engström har många gånger varit framgångsrika i olika skolmästerskap.

1293051_236656699825248_352515689_o
Lagbild på L M Engströms lag i mattrugby inför mötet mot Ingrid Segerstedts Gymnasium. (Valhalla, 27/9-2013)

De senaste åren har idrottsakademin bland annat anordnat interna fotbollsturneringar, innebandyturneringar och FIFA-turneringar. Tillsammans med elevkåren har vi även jobbat med att stärka samarbetet med andra gymnasieskolor genom olika idrottssammandrag. Ett exempel på det är mattrugbymatchen mot Ingrid Segerstedts Gymnasium höstterminen 2013. Hela skolan gick då i ett långt tåg genom centrala stan till Valhalla för att heja fram skolans lag. Som bilden ovan visar var det fullsatta läktare och en härlig stämning.