L M Engströms Gymnasium 90 år 2014

Hösten 2014 firade vi att L M Engströms Gymnasium (från början Göteborgs Enskilda Gymnasium för blivande präster) under dessa 90 år, 1924-2014, har fått förtroendet att ta emot tusentals elever och undervisa dem. Vi har, i en trygg och varm miljö, fått rusta unga människor med kunskaper och färdigheter och hjälpt dem att förbereda sig för högre studier och framtida tjänst. Vi har fått hjälpa många unga att under några brytningsår bevaras i sin kristna tro och några att finna vägen in i Guds rike. På det här sättet står skolan sedan nio decennier i Guds och människors tjänst.

Vi har nu fått möjligheten att till skolan förvärva en utomordentligt fin Kristus-skulptur (se bilden). Den är utförd av Peter Linde (www.peterlinde.se), en av Sveriges allra främsta bildhuggare idag. Här i Göteborg kan man se hans skulpturer Karin Boye, vid Stadsbiblioteket, och Ingemar Johansson (Ingo) vid Nya Ullevi. Skulpturen kommer att få sin plats i entrén i Biskopshuset.

Du som känner samhörighet med L M Engströms Gymnasium, som själv har varit eller är elev här, du som har barn som är eller har varit elever här eller medarbetare, kanske vill dela vår tacksamhet över att skolan finns, genom att skänka en gåva till inköpet av skulpturen. Välkommen med din större eller mindre gåva på pg 455 39-2 eller bg 5807-0822. Markera ”L M 90 år”.

Tack för att Du är med!

Fredrik Sidenvall, rektor.