Biståndsföreningen

Julbazar

Skolans biståndförening har varit aktiv i sedan 1996. Varje år arrangeras en julbasar i vår fina matsal. Elever och lärare arbetar sida vid sida och många av skolans elever och föräldrar bidrar på olika sätt.

Insamlingstävling 

Från årskurs 1 och fram till studenten pågår också en insamlingstävling. Varje klass tävlar om vem som kan samla in mest pengar. Det åtråvärda priset för den vinnande klassen är att få rusa ut först från Domkyrkan på studentavslutningen. Detta är en mycket prestigefull tävling och en uppskattad tradition.

Vart går pengarna?

Pengarna som samlas in går oavkortat till till hjälp och stöd för fattiga och utsatta människor i och omkring staden Arad i Rumänien. Merparten av de som får denna hjälp är romer. Pengarna kanaliseras via biståndsorganisationen Networks. Networks drivs av ett antal volontärer, flera tidigare studenter från LM. Biståndsföreningen har ett nära samarbete med Networks vilket gör att vi helt och hållet kan lita på att våra skänkta pengar används på ett ansvarsfullt sätt.

Rumänienresan

Skolan anordnar i maj varje år en resa då elever och lärare får tillfälle att besöka projektet på plats i Rumänien och se hur arbetet går framåt. Detta är en resa som ofta sätter djupa spår hos de som deltar. Flera av våra fd elever har gjort en period av volontärsarbete där nere. Biståndsföreningen har instiftat ett stipendie just för att underlätta för fd elever att ägna sig åt volontärsarbete.