Eleverna om LM Engströms

Rosanna Tibell, NA3a:

Mina tre år på LM Engström har varit väldigt värdefulla för mig. Gymnasieåren förknippas ofta med stress och krav och att under den tiden ha fått vara del av en så accepterande och uppmuntrande gemenskap har betytt mycket. Något annat som gör att jag är så nöjd med mitt val att läsa NA på LM är att lärarna är så engagerade, vilket smittar av sig och man tycker själv att ämnena blir mer intressanta. Möten, undervisningen och de gemensamma aktiviteterna på LM genomsyras av att fokus ligger på person– inte prestation. Och det tankesättet tror jag ger mycket även för livet efter gymnasiet.

Oskar Fagerholm, EK3:

Jag hade ingen aning vad som väntade när jag sökte in till LM Engström gymnasium men efter tre år kan jag se tillbaka på min skoltid och jag ångrar inte för en sekund att jag valde LM. Vänner som tar studenten från andra skolor berättar om hur bra sammanhållning de fått i klassen de sista veckorna innan skolan tog slut. Jag kunde inte förstå vad de menade, för min uppfattning om gymnasietiden och min klass har varit en otroligt bra sammanhållning, inte bara de tre sista veckorna, utan alla de tre åren jag gick på skolan. Det är väl det som LM är kända för, gemenskapen.

Kinora Yevno, NA3a:

Det mest värdefulla jag har lärt mig under mina tre år på LM och NA är att tänka logiskt, självständigt och kritiskt. Dessa verktyg ger dig möjligheten att skapa din egen bild av världen. Skillnaden mellan lärare på andra skolor och lärarna på LM är att de på LM använder sig av Mr Myagi-tekniker för att lära ut hur man tänker på bästa sätt. Man vet inte ens om att man har lärt sig och kan bemästra det förrän i slutet av trean då man gör sina sista inlämningar och skriver sina sista prov. Då är allt bättre än någonsin.

Sofia Henning, HU3:

Mina år på LM var helt fantastiska och har gett mig så många fina minnen, mycket tack vare skolans härliga stämning. LM-andan kan antagligen bara förstås genom att uppleva den. Man grips av en känsla av trygghet och gemenskap och jag känner mig alltid välkommen.  Jag känner mig uppskattad för den jag är och inte för det jag gör. Många elever på skolan är mycket studiemotiverade och skolan är känd som högpresterande. Eleverna peppar, uppmuntrar och hjälper varandra istället för att konkurrera med varandra. Självklart bidrar även lärarna med detta, genom god pedagogik, engagemang och en vilja att lära ut.

Jonathan Edwijn, SA3:

Sedan första dagen på LM, så har jag självklart längtat till studenten. Men när slutet närmade sig och man insåg att det endast var några få dagar kvar på skolan, så längtade man inte längre. Jag ville inte lämna LM. Jag valde LM utan att veta så mycket om skolan. Efter några veckor så kände jag att jag inte kunde gjort något bättre val. LM är en skola för den som söker det lilla extra. Mysfaktorn, den professionella lärarkåren, trevliga lokaler och centralt läge och den sjukt bra gemenskapen (i klassen, mellan klasserna och mellan elever och lärare). Jag läste SA och var nöjd med allt, särskilt lärarna. De kunde verkligen sina ämnen och man lärde sig mycket varenda lektion.

Julia Brännström, ES3:

Vi är ”Skolan med hjärta i hjärtat av stan”. Jag gillade den kristna profilen mycket, men det är absolut inget krav på att man själv måste ha den livsåskådningen. Vi hade gudstjänsterna i Domkyrkan och morgonböner innan lektionerna började. Oavsett om du har en tro eller inte så kan det vara skönt att få en paus, vila och tänka. Jag gick ES – musik. Individuella lektioner blandades med kör, ofta tillsammans med hela musikprogrammet, vilket gjorde att man lärde känna de andra klasserna. Vi gjorde konserter och julskivor och vi hade en ”Öppen scen” där man kunde framföra egna saker. Vi fick verkligen se varandra utvecklas. Kvalitén på undervisningen var överlag väldigt bra! Lärarna var kunniga, engagerade och man kände sig sedd. Vi hade nästan alltid lärarledda lektioner och man kunde därför alltid fråga om hjälp. Vi hade även möjlighet att få extrahjälp i matematik på skolan. Skolan genomsyrades av trivsel, vänlighet och gemenskap! Där fick vara den man var!